header

Helga og August Højrups venner

Efter at være flyttet til Frederiksværk begyndte Helga og August at "opbygge" vennekredse.


Kortklubben

Den første vennekreds var en kortklub hvor de deltagende herrer alle var brandmænd og deres respektive damer. De mødtes en gang om ugen på skift i hinandens hjem og spillede Whist, herrerne ved et bord og damerne ved et andet. Denne klub bestod ud over Helga og August af følgende par:

1. Aksel og Grethe Frederiksen. Aksel var værkmester på HFHJ jernbanens værksted og de boede på Frydsvej.

2. Karen og Frits Hansen. Frits havde legetøjsforretningen i Nørregade 17 og de boede i en lejlighed over forretningen. De havde en datter Lisa.

3. Lilly og Emil Knudsen. Emil var ansat ved kommunen og de boede på Godthåbsvej.

Gevinsterne ved kortspillene gik i en pulje som blev brugt til festlige skovture og lignende. Et af udflugtsmålene var restaurant De Syv Små Hjem i København. Se foto i venstre kolonne


Dansevennerne

Den næste vennekreds der kom til mødte Helga og August da de begyndte at gå til dans hos Engly på Grand Hotel, det udviklede sig til livslange venskaber til følgende par:

1. Marie og Jørgen Thomsen som havde Centralmejeriet. De havde to døtre Benthe og Lissy.

2. Iris og Victor Salomonsson. Victor havde marketenderiet på Stålvalseværket og de havde tre sønner, Arne, Svend og Erik.

3. Gudrun og Erik B. Smidt. EB var ved venskabets begyndelse grosserer for Houlberg og leverede pølser til Augusts pølsevogn. Senere blev han turistbus vognmand. De havde en datter Annette og tre sønner Jørgen, Preben og Svend Erik.


Odd Fellow logen

På et tidspunkt blev far medlem af Odd Fellow Loge nr. 84 J.F. Classen som havde logebygning i Sandskåret. Herigennem fik han mange venner og ikke mindst tandlæge Kai Bach som blev hans bedste ven. Logen er nu nedlagt (2020).


Mandefrokost kredsen

I mange år mødtes Aug. med en kreds af venner til mandefrokoster hos hinanden oftest i forbindelse med fødselsdage. Deltagerne var fortrinsvis venner fra Odd Fellow logen men også andre kunne være med. Jeg (Knud) var heldig i flere år at blive inviteret med til fars og Osvald Krafts frokoster, det var ekstremt hyggeligt og interessante kulturelle oplevelser.

Her et foto fra Aug.'s 62 års fødselsdag den 27. sept. 1980 afholdt i Nyhusgade 6. Hold musen over et ansigt og se personens navn. Klik på fotoet for at se det i fuld størrelse.

Mandefrokost hos pølsemanden

Foto: © 2016 Knud Højrup

Og her et foto fra Osvald Krafts fødselsdag den 20. nov. 1982 afholdt i hans og Annas hjem på Frydsvej. Hold musen over et ansigt og se personens navn. Klik på fotoet for at se det i fuld størrelse.

Mandefrokost hos Osvald Kraft, Frydsvej

Foto: © 2016 Knud Højrup

l'Hombre klubben H.B.S.

Frederiksværk havde en l'Hombre klub som hed H.B.S. (Hver Betaler Sit). Der var Aug. med i mange år og her lærte han mange gode Fr-værk folk nærmere at kende. Læs læge Holm-Pedersens fine artikel om klubben i Jul i Frederiksværk, 1981.

Hjemmesiden Arkivdk har et fint foto af mange af klubbens medlemmer med navnene angivet, desværre var Aug. ikke med til denne begivenhed. Se fotoet her.


Kaptajn Jespersen kurser på Hindsgavl

Her havde han det sjovt sammen med: Tandlæge Kaj Bach, Osvald Kraft, Hermann Salling og mange mange andre gode mænd. Ved flere af kurserne sejlede Kaj Bach og Aug. fra Frederiksværk til Hindsgavl i Kaj Bachs motorbåd.


Rebekka logen

Helga var med til at oprette Rebekkaloge nr. 76 Sct. Helene i Frederiksværk. Den blev institueret d. 14. november 1981. Helga var logens første Inspektør. Logen er nu nedlagt (2020).