header

Historier forside

Mange tror, at slægtsforskere bruger en stor del af deres tid på at granske gamle arkivalier med det formål at finde en forfader af fin herkomst. Jeg kan fortælle at det ikke forholder sig sådan, for skulle det lykkes har man jo blot sort på hvidt bevist at det er gået tilbage for slægten. Nej, de fleste jeg kender, ønsker at finde de rigtige aner og deres efterkommere samt så meget som muligt om deres leveforhold.

Mest interessant er det når man støder på uregelmæssigheder for så nedskrives der ofte i arkivalierne oplysninger som siger noget om folks personlighed. Indtryk som ikke kommer frem ved de normale registreringer.

Mange års slægtsforskning har åbenbaret flere sjove eller specielle ting. Nogle er så interessante at jeg vurderer at de kan have interesse for andre, så derfor vil de blive publiceret her.

Da det var morfar og hans brødres store interesse for at finde ud af hvor slægtsnavnet Vindberg stammede fra der blev årsagen til min egen interesse for slægtsforskningen vil den første historie være om Vindberg slægten.

Klik på menuen til venstre og vælg den historie du lige nu har lyst til at stifte nærmere bekendtskab med.

To af historierne er egne oplevelser nemlig mødet med kosmonauten Jurij Gagarin og hans hustru Valentina i København i Studenterforeningen i september 1962 samt en middag i Luzern, Schweiz i maj 1982 hvor jeg var heldig at sidde til bords med Apollo 13 Commander Jim Lovell og hans hustru Marilyn.