header

Knud Højrup, mit liv med korsang

Billedet herover viser Gregersen kvartetten der underholder ved Studenter-Sangforeningens Rusgilde den 3. december 1994 i Københavns Universitets Solemnitetssal.

Mit liv med korsang startede da jeg begyndte i 1.G på Frederiksborg Statsskole. Det var i 1959 og musik- og sanglæreren opfordrede mig til at synge i gymnasiets elevkor. Det var et blandet kor og da min egen klasse var en ren drengeklasse har jeg måske tænkt at der i koret ville være bedre muligheder for at komme i kontakt med piger.


Frederiksværk kirkes udvidede drengekor

I foråret 1961 da jeg gik i 2.G i Hillerød blev der spurgt om jeg ville være med til at synge i Frederiksværk kirkes drengekor som man ville udvide med mandsstemmer i forbindelse med festgudstjenesten i anledning af kirkens 50 års jubilæum den 21. maj 1961.

Jeg har ingen anelse om hvorfor man spurgte mig, men det blev til tre voksne sangere, doktor Schou i Kirkegade var alene på tenor stemmen og en ung mand der hed Poul? Oehlenschläger og jeg selv sang bas stemmen.

Kort tid før selve koncerten havde vi en generalprøve i Fr-værk kirke som blev optaget således at der kunne produceres en 45 EP plade med koncertens tre numre. Så vidt jeg husker fik hver af sangerne et eksemplar af pladen, jeg har min endnu. Klik på billedet herunder og se forsiden i naturlig størrelse.


Fr-værk kirkes udvidede drengekor
45 EP plade fra Fr-værk kirkes 50 års jubilæum den 21. maj 1961.

Klik på den lille trekant i audio kontrollen herunder ud for det værk man ønsker at høre:

Frederiksværk kirke den 21. maj 1961 Klik på start (trekant) for at høre:
Side 1:
  2:40
 1. Th. Laub: Halleluja på festdage 
  1:46 2. Th. Laub: Introitus
Side 2:
  3:29
 G. F. Händel: Judas Maccabæus
 Sejrherren pris med sang


Efter denne oplevelse fortsatte jeg med at synge i gymnasiets kor, men det sluttede jo efter studentereksamen i sommeren 1962.

Da jeg i august samme år blev immatrikuleret på Københavns Universitet bemærkede jeg desværre ikke at Studentersangerne sang under ceremonien i festsalen. Og ved aktiviteterne efter immatrikulationen var der mængder af politiske foreninger der forsøgte at hverve medlemmer blandt de nye studerende, og der fik jeg desværre heller ikke øje på mandskoret.

Jeg har altid været glad for at synge og har nydt det når det var muligt f. eks. i kirker og til firma- og familie-festligheder, men der gik faktisk 22 år hvor jeg slet ikke tænkte på korsang men havde fokus på at forsørge en familie og opfostre to sønner.


Glostrup Sangforening af 1883

Glostrup Sangforenings hjemmeside.

Jeg blev indmeldt i foreningen i sommeren 1985 kort efter at have ophørt med at arbejde for Control Data Danmark.

Hold musen over et ansigt og se personens navn:

Glostrup Sangforening i 1986
Glostrup Sangforening af 1883 den 17. april 1986.

Fraværende aktive medlemmer ved fotograferingen den 17. april 1986:
Bob Scheel-Whitte, Chris Margon, Gunnar Sørensen, Mogens Christoffersen, Mogens Diekelmann, Poul Andersen og Walter Sperber.

Jeg meldte mig ud af Glostrup Sangforening i september 1990 efter et stykke tid med uenighed mellem dirigenten og korets formand / bestyrelse. Kort efter søgte jeg om at blive optaget i Studenter-Sangforeningen, men desværre var det for sent at komme med i 1990 rus-koret, så jeg måtte vente med at blive optaget til sommeren 1991.


Studenter-Sangforeningen

Studenter-Sangforeningens hjemmeside

Hold musen over et ansigt og se personens navn:

Studenter-Sangforeningen den 23/11 1995
Studenter-Sangforeningen, koncert i Nationalmuseets festsal den 23. nov. 1995.

Hold musen over et ansigt og se personens navn:

Studenter-Sangforeningen den 26. maj 1958
Studenter-Sangforeningen, koncert i Zahle Seminariums festsal den 26. maj 1998.

Jubilæumskoncert i Christianskirken, vi fejrer også 150 års samarbejde med Københavns Universitet.

Studenter-Sangforeningen den 18/11 2019
Koncert i Christianskirken, 150 år med Københavns Universitet den 18. nov. 2019.

Klik her for at se tilskuerne. (Kirsten og jeg sidder under den højre lysekrone)


Sindal Mandskor

Efter i juli 1999 at være flyttet til landsbyen Astrup i Sindal kommune midt i Vendsyssel ledte jeg efter et lokalt mandskor at synge sammen med. Det viste sig at nabobyen Sindal havde et mandskor der lige havde fejret sit 40 års jubilæum så allerede den 1. september 1999 blev jeg meldt ind i Sindal Mandskor.

Det viste sig at medlemskab af et lokalt mandskor var en fortræffelig metode for en indvandrende Københavner som mig til at blive assimileret med lokalbefolkningen og lære de lokale skikke og sproget at kende. Sangen binder os sammen.

Fotoet herunder viser Sindal Mandskors medlemmer og dirigent ved 50 års jubilæet den 5. januar 2009. Hold musen over et ansigt og se personens navn:

Sindal Mandskor den 5. januar 2009
Sindal Mandskor ved 50 års jubilæet den 5. januar 2009.